Mi van még az alapanyagban a fehérjetartalmon kívül?

Vegan fehérje

Vegan fehérje

Mindegy melyik eljárással nyerik ki a tejsavóból a fehérjét, az nem lesz 100%-os tisztaságú fehérje. Akkor az a rész, ami nem fehérje, az micsoda? Mint minden tápanyag, a tejsavó is makronutriensekből áll (fehérje, szénhidrát, zsír). Az alapanyagban, ami nem fehérje, az vagy laktóz (tejcukor), vagy zsír. Hogy milyen arányban teszik ki azt a fennmaradó 10-20%-ot, az alapanyagonként eltér. Akkor érdemes nagyon magas 90% körüli fehérjét fogyasztani, ha mondjuk versenyfelkészülő diétán vagyunk, és tényleg minden gramm bevitt tápanyaggal el kell számolnunk. Ezt leszámítva az összes típusú termék tökéletes, ha eleget fogyasztunk belőle. Azonban a magasabb fehérjetartalom nem egyenlő azzal, hogy az a termék jobb minőségű. Hiszen az összes whey protein (tejsavó fehérje) termék kivétel nélkül ugyanabból az alapanyagból készülnek. A termékek között a legfőbb különbség az, hogy 1 adag mennyi tiszta fehérjét tartalmaz. Azért nehéz összehasonlítani egy 80%-os fehérje koncentrátumot egy 92%-os izolátummal, mert a koncentrátumok esetében 1 adag 30g szokott lenni, az izolátumoknál meg 25g. Laktózérzékeny vagy? Akkor laktózmentes fehérjepor is megrendelhető a fittproteinpink.hu webáruházból!